Alternatív osztálykirándulás

A jelentkezés és a program menete, úgy áll össze, hogy ha tetszik nektek az ötlet, hogy velünk töltsetek egy hétvégét, nincs más tenni való, mint az osztállyal és természetesen a tanárod/osztályfőnököd segítségével kitölteni a jelentkezési lapot, választani egy időpontot és egy témát.
 
Ezeket itt találhatod a Pályázati kiírásnál.
 
Ha nyer a pályázat – és miért ne nyerne – a program előtt 3-4 héttel ellátogatunk hozzátok, ahol megismerkedhettek egy-két Nagyítóssal és a programmal.
 
Majd elérkezik a nagy nap és kezdetét veszi a „Nagyítós hétvége”.
Péntek délután beveszitek magatokat az osztállyal és néhány lelkes Nagyítós önkéntessel egy kényelmes képzési házba valahol az országban.

A Nagyítósoknak a hétvégéken két típusa van. Az egyik a házigazdák. Ők vezetik az olyan játékokat, gyakorlatokat, amelyekben az egész osztály egyszerre vesz részt, illetve elvégeznek egy csomó háttérmunkát (pl. tartja a kapcsolatot a ház alkalmazottaival, összefogja a többi nagyítós munkáját stb.).

 
A másik típusba a kiscsoportvezetők tartoznak. A hétvége fontosabbik része ugyanis 10-12 fős kiscsoportokban zajlik, minden kiscsoportot két önkéntes vezet, egy fiú és egy lány.

 
Először bemutatkozunk egymásnak, néhány játék segítségével megismerkedünk, majd közösen – nagyítósok és a diákok, az az Ti – megállapodunk a hétvége játékszabályaiban.

 
A hétvége további része péntek estétől egészen vasárnap délelőttig kiscsoportos foglalkozásokból áll, amelyeket néha egy-egy nagycsoportos játék tesz változatosabbá. Minden tevékenység az osztály által kiválasztott témához kapcsolódik.
 
Aztán vasárnap dél körül búcsúzás, csoportfénykép, ebéd és indulás hazafelé.