Képzési Témák

Önismeret: Ha szeretnéd Önmagad megismerni, rejtett képességeidre, készségeidre fényt deríteni, a tetteid mögött rejlő érzéseket, értékeket a felszínre hozni, akkor ezt a témát ajánljuk neked. „Mert az igazán trendi, Önmagadnak lenni!”

 

Közösségfejlesztés: Válaszd ezt a témát, ha szeretnél egy jobb osztályközösség tagja lenni, a klikkek közti távolságot szűkíteni vagy akár feloldani! Rálátni arra, hogy most milyen szerepet töltesz be az osztályban, és melyikben éreznéd magad még jobban. Megtapasztalni, hogy az egységben milyen erő rejlik. „Mert nem csak osztály, hanem közösség is kell!”

 

Tolerancia: Ha fontosnak tartod, hogy egymás különbözőségeiben észrevedd és elfogadd az értéket és ezáltal türelmesebben fordulj a diáktársaidhoz, ha nem csak átélni, de megelőzni és kezelni is szeretnéd a konfliktusaidat, akkor ezt a témát neked találták ki. „Más az utat ismerni és más járni rajta.” Mátrix
 

Szerelem- párkapcsolat: Miből áll egy párkapcsolat? avagy „Én + Te hogyan lesz Mi?” Miért nem mered elhívni randira vagy hogyan hívd el? Hogyan kezdődik az együttjárás? Randitól a Házasságig, általatok hozott témákat, kérdéseket boncolgatunk a ti igényetekhez alakítva.

 

Kommunikáció: Hallod mit mond, de nem érted? Érted, de nem vagy benne biztos, hogy mit érez? Beszéljetek egy nyelvet és olvassatok egymás jeleiből! Ebben a témában olyan eszközökkel, ismeretekkel találkozhatsz, amelyek megkönnyítik számodra a többiek megértését. Fogalmazd meg véleményed, anélkül, hogy megbántanád a társadat. „Egymással beszéljetek, ne el egymás mellett!”

 

Pályaorientáció: Nem tudod hova tovább? Ebben a témában olyan erősségeid, készségeid, képességeid is felszínre bukkanhat, amelyek segítenek kiválasztani a megfelelő irányt. Találd meg magadban a továbbtanulás első lépéseit!

 

Szenvedélyek és függőségek: Neked mi a szenvedélyed? Mi az, amiről nem tudnál lemondani semmiképp sem? Meddig szenvedély és mikortól függőség? Miért ragaszkodunk a szenvedélyeinkhez? Milyen előnyei vannak a szenvedélyeinknek és milyen hátrányai vannak a függőségeinknek? Ha érdekelnek a válaszok, akkor válaszd ezt a hétvégét!

 

Csoportvezetők