Alternatív osztálykirándulás

Nagyítózni vágyó diákokat, távol megszokott környezetüktől, teljes állátással (háromszori étkezéssel) és kényelmes szállással várjuk képzési helyszíneinken. Az otthontól való távolság, a családias környezet segít abban, hogy a hétvégén résztvevőink elmélyüljenek saját és a társak őszinte megnyilvánulásaiban, rácsodálkozzanak értékeikre, és a kapcsolataikban rejlő erőforrásra. A képzés választott témájának körbe járása által fókuszba kerülnek azok is, akik résztvevői ennek a felfedező útnak, azaz maguk a diákok.

Női-férfi páros csoportvezetés kíséretében kezdeti lépésként 10-12 fős kiscsoportban - játékokkal és különböző gyakorlatok segítségével – a résztvevők egyszerre gyarapítják tudásukat, fejlesztik társas készségeiket és kapcsolataikat.

E folyamatban többek között önbizalmuk, énképük, kommunikációjuk, felelősségük fejlődik.

Mindezeket az osztály szintjén is megtapasztalják, és össze is hasonlítják a kis- és a nagycsoport közötti különbséget.

A fiatalok egyéni, és közösségi élményeken túl, használható tudással, a társas készségeik megismerésével, és kipróbálásával búcsúznak el tőlünk.

pályázati felhívás és jelentkezési űrlap

Pedagógus értékelések

9

A gyerekek utólag joggal nevezték ezt a hétvégét egyfajta „lelki wellness” – nek. Én pedig hiszem – és persze időnként látom is -, hogy lelkük, azóta valóban jobban érzi magát.