Soós Barbara

Soós Barbara vagyok, egy vidám, mosolygós, talpraesett lány. :)

2005-2010-ig a szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumban tanultam, 2010-től pedig az SZTE- Juhász Gyula Pedagógusképző Karán, szociálpedagógiát. Már 8 éve lakom kollégiumban, mindig is közösségi életet éltem, szeretem az embereket és a velük töltött perceket. Mindig fontos volt számomra mások megsegítése, nagyon fontosak a barátaim és a családom. Azért választottam ezt a pályát, ahol szintén emberekkel foglalkozhatok, hogy tágabb képet kapjak róluk, hogy tanuljak tőlük, ez által jobban megismerhetem, megérthetem őket, így érdemben többet segíthetek nekik.

Iskola mellett diákmunkában dolgozok, pénztársoként, 2011 augusztusa óta. A munka által nagyon sok mindent megtanultam, például: felelősségvállalást, következetességet, időbeosztást. Nagyon sok emberrel találkozok, de mindig kihívást jelent, hogy ha csak arra a pár percre is, de megtaláljam velük a közös hangot.
2012 augusztusától intenzíven önkénteskedek gyerekek, fiatalok körében. Nagyon élvezem a velük való munkát, a folyamatot, ahogy kialakul köztünk egy kapcsolat, kötelék. Nagyon izgalmas velük együtt dolgozni, és úgy érzem, a körükben megtalálom a helyem, azt, amit csinálni akarok.

A NAGYÍTÓval 2012 októberében kerültem kapcsolatba, ugyanis akkor volt az első Cipőfűzőm. Hatalmas élmény volt, ha visszagondolok rá, még mindig elfog a katartikus élmény. :) Úgy érzem, hogy a NAGYÍTÓval olyan útra léphetek, ahol még közelebb kerülök az emberekhez, ahol másokra és saját magamra még jobban rátalálhatok. Nagyon izgalmas és nehéz út ez, de így érdemes élni. :)

„Az igazi élmény az ember számára tehát elsőrendűen ennyi: önmagának megismerése. A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos; önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás.” (Márai Sándor)
(2013)